ORIGINE
Κόκκινο κρασί Bordeaux Supérieur Château Picon 2020
Οι πρώτες αναφορές σχετικά με την ίδρυση του αμπελώνα της Seigneurie de Picon χρονολογούνται από το 1070. Για 9 αιώνες, το κτήμα σπάνια άλλαξε οικογένεια ιδιοκτησίας, απεικονίζοντας έτσι μια παράδοση διατήρησης της κτηματικής κληρονομιάς. Ο αμπελώνας έχει σταδιακά ξαναφυτευτεί με την πάροδο των ετών. Το οινοποιείο έχει πλήρως ανακαινιστεί και προσαρμοστεί στις σύγχρονες τεχνικές οινοποίησης.
Το Château Picon βρίσκεται στην κοινότητα Eynesse, κοντά στη μπατίστα Sainte-Foy-la-Grande. Η επιβλητική ιδιοκτησία 81 εκταρίων είναι κρυμμένη σε μια πλαγιά που υπερέχει της κοιλάδας της Dordogne. Απολαμβάνει μια εξαιρετική terroir, αποτελούμενη από μια επιφανειακή αμμώδη γη και αργιλώδη-ασβεστολιθική γη σε βάθος.
Το Château Picon είναι πιστοποιημένο για Γεωργία με Υπευθυνότητα.
CÉPAGES
60% Merlot
40% Cabernet Sauvignon
RÉCOMPENSES
2021 : Χρυσό Μετάλλιο – Concours Général Agricole de Paris 2023
Ένα φυσικό κρασί από την οικογένεια Balaran. Από γκαμαί (και λίγο συράχ ανάλογα με τη χρονιά) για ένα κρασί απλά φρουτώδες. Γευστικό και εύκολο!
Αμπελώνας: DOMAINE D'ESCAUSSES
Προέλευση: GAILLAC
Περιοχή: ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΑ
Χρώμα: Κόκκινο
Ποικιλίες: Gamay – Syrah
Τρόπος καλλιέργειας: Μετάβαση σε βιολογική καλλιέργεια
Χαρακτήρας: ελαφρύ / φρουτώδες
Περιεκτικότητα: 75cl
Ποσότητα θείου: πολύ λίγο ή καθόλου θειωμένο
Χρονιά: 2020
ΤΕΡΡΟΙΡ & ΚΤΗΜΑ
Μίγμα από πηλό και ασβεστόλιθο. Απόδοση 36 hl ανά εκτάριο
ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ
Mourvèdre 25%
Grenache 30%
Cinsault 45%
ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ
Παραδοσιακή καλλιέργεια εδάφους (τόσο μηχανικά όσο και χειρονακτικά) με λογική επεξεργασία εδάφους.
Χειρονακτική συγκομιδή σταφυλιών. Οι τσαμπίδες επιλέγονται στο χέρι στο αμπέλι.
Αφαιρούνται τα κοτσάνια και θρυμματίζονται. Άμεση πίεση ή κρύα εκχύλιση φλούδας (12°). Ζύμωση θερμορυθμισμένη γύρω στους 16-18°C.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΕΥΣΗΣ
Όμορφο ανοιχτό ροζ χρώμα, φρέσκια φρουτώδης γεύση. Εκλεπτυσμένο και λεπτό στο στόμα, μια καλή χρονιά. Ένα γαστρονομικό κρασί.
Θα εκτιμήσετε ιδιαίτερα το ροζέ κρασί Bandol μας με ψάρι, ψητό κρέας, μπουγιαμπέσα, πουλερικά… Ή ως απεριτίφ.
Σερβίρεται γύρω στους 13°C
Θρυλικά Grands Crus, εξαιρετικά châteaux ...
Στις κάβες μας, στην καρδιά του Medoc, αποθηκεύονται οι πιοprestigious ετικέτες από το Bordeaux και όλο τον κόσμο, παλιές και πολύτιμες σοδειές.
Είμαστε σε θέση να προσφέρουμε περισσότερους από 200 Crus Classés που καλύπτουν 10 και 15 διαφορετικές σοδειές, μια λίστα που ενημερώνεται καθημερινά προκειμένου να ικανοποιήσει τις προσδοκίες διαφορετικών εθνικών και διεθνών πελατών.
Αυτά τα κρασιά θα προσφερθούν "en-primeur" (μελλοντικά). Μια συγκεκριμένη ποσότητα θα είναι διαθέσιμη προς πώληση μόλις τα κρασιά εμφιαλωθούν.
ΠΑΟΥΛΙΝ ΛΑΠΙΕΡ ΒΙΝΓΚΕΡΟΝΝ ΑΡΤΙΖΑΝ
Μετά από μια πρώτη ζωή στο Παρίσι και στην Νοτιοανατολική Ασία, η Παουλίνα Λαπιέρ γίνεται οινολόγος και αποφασίζει να αναλάβει την οικογενειακή περιουσία που βρίσκεται στο πολύ δυναμικό χωριό Ριόν.
ΣΥΝΘΕΣΗ
60% Σέμιγιόν, 40% Σοβινιόν Μπλαν
ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Αλκοολική ζύμωση σε χαμηλή θερμοκρασία σε δεξαμενές inox και ωρίμανση με οινολάσπες για τέσσερις μήνες.
ΧΡΩΜΑ
Απαλό κίτρινο με πράσινες ανταύγειες
ΤΥΠΟΣ
Φρέσκο και φρουτώδες με ωραία διάρκεια
ΜΥΤΗ ΚΑΙ ΣΤΟΜΑ
Νότες εσπεριδοειδών, γκρέιπφρουτ και λεμόνι στη μύτη. Πολύ λιπαρό και πλούσιο στο στόμα.
ΑΛΚΟΟΛ
Κάθε κάστρο είναι εξοπλισμένο με 6 ράφια και 2 διαγώνιες. Αναφορά Περιγραφή Χωρητικότητα Διαστάσεις σε εκ. Υ x Π x Β Κάστρο std 2 στηρίγματα, 6 ράφια και 2 διαγώνιες 80 μπουκάλια 183 x 38 x 33 Κάστρο compl 1 στήριγμα, 6 ράφια και 2 διαγώνιες 80 μπουκάλια 183 x 36 x 33 Diag Πρόσθετη διαγώνια - -
Η δημιουργία της εκμετάλλευσης χρονολογείται από το 1861, στη μέση της δεύτερης Αυτοκρατορίας. Εκείνη την εποχή, η μεταφορά του ξυλάνθρακα γινόταν με ζευγάρια βόδια. Με τα χρήματα από αυτές τις "μεταφορές", ο πρόγονός μας αγόρασε σταδιακά τα πρώτα κομμάτια αμπελιών στην κοινότητα του Saint-Estèphe και κατασκεύασε το κάστρο που απεικονίζεται σήμερα στην ετικέτα. Οι αμπελώνες του κάστρου Beau-Site Haut-Vignoble εκτείνονται σε μια επιφάνεια 19 εκταρίων. Η ιδιαιτερότητα του αμπελώνα είναι ότι, αποκτώντας τον μέσα από τις γενιές, χωρίζεται σε περισσότερα από είκοσι κομμάτια διάσπαρτα σε ολόκληρη την κοινότητα του Saint-Estèphe, καθιστώντας τον πολύ αντιπροσωπευτικό της ονομασίας. Τα τρία τέταρτα των κομματιών βρίσκονται σε περιοχές με βαθιά χαλίκια και δικαιολογούν τον όρο «Haut Vignoble». Το υπόλοιπο τέταρτο προσφέρει μια ευχάριστη συμπληρωματικότητα μέσω των αργιλο-ασβεστολιθικών εδαφών.
Ιστορία: Βρισκόμενο στην καρδιά των πολυτελών λόφων του Σεν-Εμιλιόν, το Château Godeau, μια όμορφη ιδιοκτησία 7 εκταρίων γειτονική με εμβληματικά κτήματα όπως η La Mondotte και η Tertre Roteboeuf, αποκτήθηκε στα τέλη του 2012 από την οικογένεια Florisoone. Το Château Godeau είναι μια αμπελουργική οντότητα που βρίσκεται εξ ολοκλήρου σε έναν από τους υψηλότερους λόφους της ονομασίας Σεν-Εμιλιόν (103μ) στην κοινότητα του Σεν Λωράν ντε Κομπ. Οι ασβεστολιθικοί λόφοι του υποστηρίζουν μια παχιά στρώση αργίλου, επιτρέποντας στο αμπέλι μια εξαιρετική αποστράγγιση και ρύθμιση της υγρασίας.
Ποικιλίες: 90% Merlot, 10% Cabernet Franc
Οινοποίηση: χειρονακτικός τρύγος, παρακολούθηση της οινοποίησης σε θερμορυθμιζόμενες ανοξείδωτες δεξαμενές
Ωρίμανση: 18 μήνες σε βαρέλια, εκ των οποίων το 1/3 είναι νέα βαρέλια
Γευσιγνωσία: Σκούρο, έντονο και βιολετί χρώμα. Έντονη, φρουτώδης, ισχυρή και πικάντικη μύτη. Πλούσια γεύση στην επίθεση, αναπτύσσεται πολύ φρουτώδης, νόστιμη με ευγενή υφή και πολλούς καρπούς. Μια σύνθετη επίγευση με περιτυλιγμένα και σάρκινα τανίνες.
Η Cuvée των μικρών αντικειμένων είναι ένα απεριτίφ κρασί. Αυτό το κρασί είναι απαλό, φρουτώδες, ρευστό και του αρέσει να μοιράζεται με φίλους. Απολαύστε το κρύο για ακόμη περισσότερη γεύση!
75 cl -14°
Η δημιουργία ενός νόστιμου, αρωματικού και αυθεντικού προϊόντος βασισμένου σε παραδοσιακές οικογενειακές συνταγές είναι η ουσία της δέσμευσής μου, για την μοναδική σας απόλαυση. Η επιλογή 100% βιολογικών συστατικών είναι επομένως μια απόλυτη απαίτηση. Αυτό το ρούμι με μια λεπτή γεύση, σε συνδυασμό με φρούτα αυστηρά επιλεγμένα, είναι μια όμορφη πρόσκληση για απόδραση.
Το κρασί: Η cuvée Les Quatre Terroirs του κτήματος Pertois-Moriset είναι ένα λευκό σαμπάνιας από λευκά σταφύλια που προέρχεται από την ανάμειξη σταφυλιών από 4 χωριά που είναι καταχωρημένα ως Grand Cru στην Côte des Blancs, περιοχή όπου βρίσκονται τα πιο όμορφα Chardonnay του αμπελώνα της Σαμπάνιας. Η ισορροπία είναι τόσο ακριβής που αγγίζει την τελειότητα μεταξύ στρογγυλότητας, γευστικότητας και κομψότητας. Αρώματα βουτύρου, μπριός και φουντουκιού συνδυάζονται με νότες ώριμων φρούτων (ροδάκινο, αχλάδι) για να καταλήξουν σε μια επίγευση που θυμίζει λευκά λουλούδια. Οι φυσαλίδες είναι εξαιρετικά λεπτές και μας μεταφέρουν σε μια σπουδαία στιγμή γευσιγνωσίας. Υπέροχο, απλά! Το κτήμα: Η οικογένεια Pertois-Moriset βρίσκεται στο Mesnil-sur-Oger, στην καρδιά της Côte des Blancs. Ιδρύθηκε από τον Yves Pertois και την Janine Moriset το 1951, το οικογενειακό κτήμα διευθύνεται σήμερα από την Cécile, την εγγονή τους, μαζί με τον σύζυγό της Vincent.
Χωρητικότητα: 75cl
Τύπος: Αφρώδες κρασί
Δοσολογία: Brut (3g/L)
Ποικιλία: 100% Chardonnay
AOC: Champagne Grand Cru
Φύλαξη: Να καταναλωθεί άμεσα και να διατηρηθεί μέχρι το 2030
Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 8-10°C
Ποικιλία: Σκιακαρέλλου και Νιελούτσιο 15 ετών 25 hl/hec
Συγκομιδή: χειρονακτική
5 000 φιάλες
Οινοποίηση: άμεση πίεση ακολουθούμενη από ελαφρύ κρύο καθαρισμό.
Τοποθέτηση σε δεξαμενή ζύμωσης με προσθήκη ζυμών.
Ζύμωση 14-16°C.
Απαλή φιλτράρισμα σε πλάκα κυτταρίνης και ελαφρύ θειωτισμό πριν την εμφιάλωση.
Εμφιάλωση την άνοιξη του 2023.
Φελλός Diam 3 με σήμανση Enclos des Anges.
Ωρίμανση 4 μήνες σε λεπτές οινολάσπες.
Γευσιγνωσία: Το ροζέ χρώμα του με μπλε αποχρώσεις θυμίζει πέταλο ροζ. Τα αρώματα είναι εκπληκτικά έντονα σε σχέση με την ελαφρότητα του χρώματος του. Επικαλούνται μικρούς κόκκινους καρπούς και κομμένο χόρτο. Η γεύση είναι στρογγυλή, δροσιστική.
Το Rosé Fraticello είναι ένα κρασί που ενδείκνυται για κατανάλωση, ως απεριτίφ που συνοδεύει τάπας, σαλάτες και αλλαντικά.
Δοκιμάστε το συνδυασμό με φιλέτο μινιόν με φασκόμηλο, τηγανιά μοσχαριού με ελιές, ψητές αρνίσιες μπριζόλες ή ψητό κοτόπουλο.
Ροζ κρασί με χαλκόχρωμες ανταύγειες. Εκφραστικό, με νότες φρέσκων κόκκινων φρούτων (ξινό κεράσι, σμέουρο). Μαλακό και ελκυστικό, ο ουρανίσκος είναι φρέσκος με αξιοσημείωτη στρογγυλότητα. Ρετρό-ρινικές αρώματα εσπεριδοειδών.
Σχόλιο
Βρίσκεται στην χερσόνησο του Μεντόκ, 60 χιλιόμετρα βόρεια του Μπορντό, το αμπέλι της Châtellenie de Vertheuil ανήκει στην περίφημη ονομασία Haut-Médoc. Απομακρυσμένη από τον ποταμό Γκιρόντ, αυτή η κοινότητα διαθέτει ένα terroir που αποτελείται από αλλουβιακά χαλίκια και άμμο που μεταφέρθηκαν και εναποτέθηκαν κατά τον Πλειοκαίνιο από τις άμμο που προέρχονται από τις Πυρηναίες και το Κεντρικό Μαζικό. Όλες αυτές οι συνθήκες επιτρέπουν στους κύριους ποικιλίες της ονομασίας (καμπερνέ σοβινιόν, μερλότ, καμπερνέ φρανκ) να αποδώσουν όλη την πληρότητα του δυναμικού τους. Το αμπέλι της κοινότητας του Vertheuil εκτείνεται σε μια επιφάνεια 400 εκταρίων. Τα κρασιά χρώματος ρουμπινί, χαρακτηρίζονται από έναν απαλό χαρακτήρα, με ωραία φρουτώδη γεύση και μαλακούς και γοητευτικούς τανίνες. Στο Vertheuil, πρέπει να επισκεφθείτε την Αββαεία που ιδρύθηκε τον 11ο αιώνα και την εκκλησία του Αγίου Πέτρου (11ος και 12ος αιώνας), που αποτελεί ένα όμορφο παράδειγμα ρωμανικής τέχνης.
Ποικιλίες: Μερλότ (50%), Καμπερνέ Σοβινιόν (50%)
Παραγωγός: Châtellenie de Vertheuil (συνεταιρισμός) στο Vertheuil (33180)
Μορφές και συσκευασίες: Φιάλη (75cl) - Κουτί των 6 - 2017
Ο τομέας Hewitson, που ιδρύθηκε από τον Dean Hewitson, ξεχωρίζει για την παραγωγή εξαιρετικών κρασιών στην καρδιά της διάσημης Barossa Valley. Εκμεταλλεύεται ιδιαίτερα παλιές αμπελιές που χρονολογούνται από το 1853, εκ των οποίων ορισμένες είναι καταχωρημένες ως P.P. (προ-φυλλοξέρα).
Ανάμεσά τους, ένα κομμάτι mourvèdre που βρίσκεται στον αμπελώνα 'The Old Garden' συγκαταλέγεται μεταξύ των παλαιότερων στον κόσμο. Το ομότιτλο κρασί 'The Old Garden' είναι μια σπάνια και εξαιρετική cuvée, που χαρακτηρίζεται από μια μεταξένια υφή και μια πολύπλοκη αρωματική παλέτα, με νότες από μαύρη κερασιά, γαρίφαλο, πιπέρι και γλυκόριζα. Στο στόμα, αποκαλύπτει λεπτές γεύσεις πορτοκαλιού, σοκολάτας και ξυλώδεις μπαχαρικά.
'The Old Garden' προσφέρει μια μοναδική γευστική εμπειρία και ταιριάζει τέλεια με αρνί ψητό με δεντρολίβανο, ριζότο με άγρια μανιτάρια ή μαύρη σοκολάτα με θαλασσινό αλάτι.
Corbières Blanc
Συνδυασμός :
Roussanne - Vermentino
Δυνατότητα παλαίωσης :
Περίπου 2 χρόνια
Οινοποιήσεις :
Σταφύλια από τους πιο ποιοτικούς αμπελώνες. Ωρίμανση αρωματική με καλή οξύτητα για φρεσκάδα, άμεση ψυχρή πίεση και στη συνέχεια επιλογή των χυμών για την αρωματική πολυπλοκότητα, γεμάτη φρεσκάδα και δομή. Τα κρασιά ωριμάζουν για 3 μήνες σε δεξαμενές inox πάνω σε οινολάσπες.
CÉPAGES
Cinsault: 70%
Carignan : 15%
Grenache: 15%
Degré : 12.5°
VINIFICATION
Βινιέται ως ροζέ με κόκκινα σταφύλια. Αργή πίεση για 3 ώρες και στη συνέχεια ζύμωση σε θερμορυθμιζόμενες ανοξείδωτες δεξαμενές με εγχώριες ζύμες. Καρβονική εκχύλιση για την εξαγωγή του φρούτου. Βινιέται σε θερμορυθμιζόμενες ανοξείδωτες δεξαμενές για 6 μήνες με πολύ λίγες ή καθόλου παρεμβάσεις.
DEGUSTATION
Μια όμορφη ανοιχτή απόχρωση κασσίς. Ένα φρουτώδες άρωμα με σύνθετες νότες κόκκινων φρούτων. Πολύ λεπτή και μεταξένια υφή με ωραία διάρκεια στο στόμα μέχρι την φρουτώδη και φρέσκια επίγευση που θυμίζει «φρέσκο πινόταζ». Μπορεί να καταναλωθεί δροσερό το καλοκαίρι.
ACCORD METS-VINS
Αλλαντικά, λευκά κρέατα, μεσογειακή κουζίνα.
Σερβίρεται ιδανικά στους 16°/17°
Contenance (L):0,75
Poids Brut (kg):1,2
Προερχόμενη από σταφύλια Gewurztraminer, αυτή η απόσταξη εκφράζει γεύσεις μούσμουλου και μπαχαρικών, με νότες ροζ και μια τελική γεύση γλυκόριζας.
Σας προτείνουμε να σερβίρετε την ειδικότητά μας ανάμεσα σε δύο πιάτα (μία μπάλα σορμπέ λεμόνι περιχυμένη με 2 cl Marc) ή επίσης στο τέλος του γεύματος.
Το Marc Gewurztraminer είναι μια φημισμένη απόσταξη που διευκολύνει την πέψη.
Ο Σαμπάνια Claude PERRARD Brut Rosé προέρχεται από ένα μείγμα Pinot Noir και Coteaux Champenois.
Αυτές οι κουβέες έχουν επιλεγεί και συνδυαστεί για να δημιουργήσουν μια ενδιαφέρουσα ισορροπία.
Δεν θα σας αφήσει αδιάφορους η κομψότητά του και η φρεσκάδα του.
Θα μπορέσετε να θαυμάσετε το όμορφο ροζ σομόν χρώμα του.
Η σαμπάνια Claude PERRARD Brut Rosé αποκαλύπτει αρώματα αμυγδάλου, καραμέλας με παπαρούνες, με νότες κόκκινων φρούτων.
Η μαλακή και γενναιόδωρη γεύση προσφέρει στρογγυλάδα χωρίς υπερβολική οινικότητα, διατηρώντας ταυτόχρονα μια ορισμένη φρεσκάδα στην επίγευση.
Η κουβέ μας θα συνοδεύσει τέλεια τα λευκά κρέατα καθώς και τα μπάρμπεκιου σας.
Επίσης, θα μπορέσει να συμπληρώσει αρμονικά έναν σολομό με αμύγδαλα ή μια σόλα με σάλτσα Αρμορικά.
Τα τυριά κατσικίσιου γάλακτος θα είναι επίσης ένας πιστός σύντροφος.
Τέλος, η ΣΑΜΠΑΝΙΑ Claude PERRARD Brut Rosé θα απογειώσει τα επιδόρπιά σας με βάση τα κόκκινα φρούτα.